听力篇章_3

  • 87 次浏览
  • 0 人收藏
考试2025-12-22

Passage Three

A new bill in the Ohio legislature would require state public colleges and universities to send prospective students a packet of information. This would include costs of college, grants and scholarships. It would also include expected monthly loan payments and projected salary after college.

State Representative Adam Mathews is one of the two legislators who proposed the bill. He said it would give prospective students more information about what to expect once they graduate. “Putting that information in front of them will give them the best opportunity to match their skills and their dreams to what our schools can provide,” said Mathews. He notes that the state can only regulate public institutions in this way, but he hopes private institutions in Ohio follow the lead of the state and post similar information. He believes giving out this information will help Ohio’s colleges and universities to be more competitive. The information will highlight what a great value they have for their very reasonable cost.

Ohio’s schools are already competitive. The state attracts more undergraduate students than it sends to colleges out of state. Many colleges and universities currently provide similar information on their websites. This includes tuition, fees, graduation rates and more. But students need to search for the information. This bill would require the universities and colleges to send a packet directly to students.

 

段文三

俄亥俄州立法机构的一项新法案将要求该州的公立学院和大学向潜在的学生发送一套信息资料。内容包括大学费用、助学金和奖学金,以及预期的月度贷款还款额和毕业后薪资预估。

州众议员亚当·马修斯是提出该法案的两位立法者之一。他表示,这将让潜在的学生更了解毕业后的前景。“将这些信息摆在他们面前,将给予他们最佳的机会,使其技能和梦想与我们学校所能提供的资源相匹配,”马修斯说。他指出,该州只能以这种方式对公立院校进行监管,但他希望俄亥俄州的私立院校能效仿州里的做法,发布类似信息。他认为,提供这些信息将有助于俄亥俄州的学院和大学提升竞争力。这些信息将凸显出,它们以非常合理的成本提供了卓越的价值。

俄亥俄州的学校已经颇具竞争力。该州吸引的本科生人数多于外出就读他州大学的人数。目前,许多学院和大学已在其网站上提供了类似信息,包括学费、杂费、毕业率等等。但学生需要自行查找这些信息。而此项法案将要求高等院校直接将信息资料包发送给学生。

  • 22
  • 单选题
  • 分值:14.2
Send would-be students a packet of information.
Update regularly all information on their websites.
Inform prospective students of their yearly enrollment.
Answer questions raised by applicants and their parents.

What would the new bill in the Ohio legislature require public colleges and universities to do?
问:俄亥俄州立法机构的这项新法案将要求公立学院和大学做什么?

  1. 向潜在的学生发送一套信息资料。
  2. 定期更新其网站上的所有信息。
  3. 将每年的招生情况告知潜在的学生。
  4. 回答申请者及其家长提出的问题。

解析:

  1. 正确。文章首句明确指出,该法案要求公立院校向潜在学生发送一套信息资料,内容包含学费、助学金、奖学金、预期月还款额及毕业后薪资等。
  2. 不正确。原文未提及法案要求院校“定期更新其网站上的所有信息”,只提到部分信息已在网站提供,但并非法案强制更新
  3. 不正确。原文强调发送的是费用、贷款、薪资等具体信息,而非“每年的招生情况”。
  4. 不正确。法案规定院校主动发送信息包,并未要求院校“回答申请者及其家长提出的问题”。
  • 23
  • 单选题
  • 分值:14.2
Oversee private institutions directly.
Follow other states’ example.
Supervise all schools consistently.
Regulate public institutions by law.

What can the state only do according to Adam Mathews?
问:根据亚当·马修斯的说法,该州只能做什么?

  1. 直接监督私立院校。
  2. 效仿其他州的做法。
  3. 始终如一地监管所有学校。
  4. 依法对公立院校进行监管。

解析:

  1. 不正确。马修斯指出,该州只能对公立院校进行此类监管,对私立院校则无法直接监督,只能希望其效仿。
  2. 不正确。原文未提及该州效仿其他州,而是希望本州私立院校效仿本州公立院校的做法。
  3. 不正确。“监管所有学校”与原文矛盾,因为该州仅能监管公立院校。
  4. 正确。马修斯明确表示:“the state can only regulate public institutions in this way”,即该州只能以这种方式(依法)监管公立院校。
  • 24
  • 单选题
  • 分值:14.2
They are resourceful.
They are competitive.
They provide the best opportunity to realize one’s dream.
They appeal most to students from other states in the U.S.

What do we learn about Ohio’s schools from the passage?
问:从文章中我们了解到俄亥俄州的学校有哪些情况?

  1. 它们资源丰富。
  2. 它们颇具竞争力。
  3. 它们为实现个人梦想提供了最佳机会。
  4. 它们对美国其他州的学生最具吸引力。

解析:

  1. 不正确。原文未提及“资源丰富”这一评价,重点在于其性价比和竞争力。
  2. 正确。文章直接指出:“Ohio’s schools are already competitive”,并提到该州吸引的本科生多于外流人数。
  3. 不正确。马修斯提到“匹配技能与梦想”是提供信息的目的,但未断言学校“提供了最佳机会”。
  4. 不正确。文章只说该州吸引力强(吸引本州学生留存),未比较其他州或声称“最具吸引力”。
  • 25
  • 单选题
  • 分值:14.2
Some students waste much time surfing the net.
Students may need to visit too many websites.
Students have to search for the information.
Some students may lack adequate access.

What is the problem with schools providing information on their websites?
问:一些学校在其网站上提供信息存在什么问题?

  1. 一些学生浪费大量时间上网。
  2. 学生可能需要访问太多网站。
  3. 学生必须自行查找信息。
  4. 一些学生可能缺乏足够的访问权限。

解析:

  1. 不正确。原文未提及学生“浪费大量时间上网”的问题。
  2. 不正确。文章未说到学生需要访问多个网站,只强调信息虽已存在但需自行查找。
  3. 正确。原文明确指出:“students need to search for the information”,即学生必须自己搜索信息,这正是当前方式的不足。
  4. 不正确。文中未讨论学生访问网站权限不足的问题。

如果喜欢我的内容,可以扫描二维码请我喝咖啡。

作者简介

yinbrew
  • 4.4万 浏览
  • 404 内容

www.yinbrew.com 创造者。


留言数:0